Cursusaanbod

Het is ook heel goed mogelijk om biografiewerk in groepsverband te doen.
Samen onderzoeken en delen is vreugdevol, herkenning kan bemoedigend zijn, en ook in werkgemeenschappen kan dit verbindend doorwerken.

Hieronder staan twee voorbeelden van cursussen van vier keer twee uur. Deze heb ik regelmatig gegeven, naar grote tevredenheid van de deelnemers, in kleine groepen (8 à 12 deelnemers) op verschillende scholen, instituten, en anderszins samengestelde groepen. 

Graag ontwerp ik een passend programma voor uw specifieke vraag en/of groep. Mail mij gerust! 

*Hoe zit ik eigenlijk in elkaar?!

De mens is een prachtig, complex wezen waar je op veel verschillende manieren naar kunt kijken. In deze cursus onderzoeken we vier belangrijke gebieden om zicht te krijgen op onszelf, en misschien vanuit nieuw inzicht ook andere keuzes te kunnen maken.

Zo kun je kijken naar de uiterlijke omgeving, en hoe jij je verhoudt tot de tastbare wereld. Daarnaast kun je onderzoeken hoe het is met je energiehuishouding, met gewoontes, overtuigingen. Een volgende laag die je kunt onderscheiden is die van de sympathieën en antipathieën, waar word je enthousiast van, verlang je naar, en wat stoot jou af? En dan is er nog het gebied van hoe je sturing geeft aan het leven, en wat jou nu zo uniek maakt!

Elke avond is er een stukje theorie en daarna gaan we onderzoekend, oefenend aan de slag, gedeeltelijk voor jezelf werkend en ook in gesprek met elkaar.

*Waar sta jij?!

Je kunt een mensenleven indelen in periodes van zeven jaar die elk hun eigen kleur hebben, welke kleuren of wetmatigheden zijn dat dan? Welke fases heb je al doorlopen en in welke fase bevind jij je nu? En wat zegt dat over hoe je nu in het leven staat en wat je wilt aanpakken?

Een ontdekkingstocht naar deze wetmatigheden en hoe jij daar invulling aan geeft én met frisse moed mee aan de slag kunt gaan!

Tijdens deze vier bijeenkomsten onderzoeken we vanuit een overzicht van de levensfasen en hun werkzaamheid hoe dat in jouw leven jouw specifieke kleur heeft gekregen. Dit zullen we onderzoeken in diverse werkvormen: individueel en samen in gesprek en ondersteund met kunstzinnige opdrachten.