Jong en ouder…

Als je jong bent sta je voor andere keuzes dan de oudere mens. Het leven met al zijn mogelijkheden ligt nog voor je. Maar de hoeveelheid keuzemogelijkheden kan flinke verwarring geven!

Waar sta ik? Wat wil ik? Welke kant ga ik op?

Eenmaal voor een richting gekozen… dan sta je voor de grootse taak om al je levensgebieden met elkaar te combineren. Je relatie, gezin, familie, baan, hobby’s, sport, vriendenkring, alles roept om aandacht!

Hoe blijf ik zelf aan het stuur?

Is de grootste hectiek achter de rug, denk je redelijk stevig in het zadel te zitten… dan dienen zingevingsvraagstukken zich aan!

Hoe heb ik mijn leven tot nu toe vormgegeven, wat was echt van betekenis? Moet er iets veranderen? Wat en waar kan ik uitdelen van hetgeen ik vergaard heb? Moet ik keuzes maken?

Op rijpere leeftijd is er vaak behoefte om de balans op te maken. Gerichte gesprekken over jouw leven kunnen overzicht, rust en tevredenheid brengen.

Welke thema’s speelden er in mijn leven, welke rode draad komt tevoorschijn? Wat heb ik de wereld gebracht? En wellicht ook: wat heb ik op mijn leeftijd nog te bieden?